Tacugama Chimpanzee Sanctuary

Van de honderduizenden chimpansees die ooit op onze aardbol rondliepen, zijn er nog maar 5000 over in het wild. Tagucama Chimpanzee Sancturay is een opvangcentrum voor (baby) chimpansees in Sierra Leone die hun familie en leefomgeving zijn kwijtgeraakt door jagers.

Tacugama Chimpanzee Sanctuary is een prachtige organisatie midden in het regenwoud van Sierra Leone. Naast de opvang van chimpansees werkt Tacugama met grote natuurbeschermingsprojecten in het hele land aan het beschermen en herbebossen van de oerwouden waar de chimps in leven. Dit doen ze samen met de lokale bevolking én overheden.

Tacugama heeft op dit moment 111 geredde chimps in het centrum, waarvan ruim 30 baby’s. De kosten voor de verzorging van de dieren zijn hoog: voedsel, zorg en medicatie, huisvesting. Daarnaast zijn er Rangers die in dienst van Tacugama de leefgebieden van de chimpansees beschermen en bewaken. Zij hebben beschermende kleding, training en een salaris nodig. Met het geld dat Campo Charity Foundation ophaalt voor de stichting, kunnen ze een deel van deze kosten dekken.

Ook gaat een groot deel van het gedoneerde geld naar de educatieve tak van Tacugama Chimpanzee Sanctuary. Samen met 12 scholen rondom het Western Area Peninsula National Park en 15 scholen in de districten Moyamba, Tonkolili en Pejehun wordt er met zo’n 900 leerlingen gewerkt aan “environmental awareness”. Met de skills die deze leerlingen meekrijgen, kunnen ze in de toekomst zelf milieuproblemen oplossen. Grote aandacht gaat hierbij uit naar scholen in kleinere gebieden waar de bevolking al generatieslang leeft van het oerwoud, met alle gevolgen van dien.

Wil je meer weten over Tacugama?
Neem dan eens een kijkje op hun
Facebook, Instagram en Twitter accounts, of bezoek de website!