Village of Hope

Village of Hope in Ghana vangt al 27 jaar kwetsbare en weeskinderen op om hen een betere toekomst te kunnen geven.


Village of Hope is een humanitaire niet-gouvernementele organisatie gevestigd in Ghana, met als missie levens te redden en de mensheid te dienen. Ze doen dit door het leveren van kinderopvang, onderwijs, gezondheidszorg en beroepsopleiding. Al meer dan 27 jaar zorgt Village of Hope voor wees- en kwetsbare kinderen om hen een betere toekomst te geven. Op dit moment hebben ze de zorg over 115 kinderen in de basisschool (inwonend), 32 kinderen op de middelbare school, 56 kinderen op de universiteit en 40 kinderen in beroepsopleiding. Ze voorzien hen van onderwijs, voedsel en kleding, en bieden essentiële medische zorg wanneer ze ziek zijn.

Village of Hope gelooft dat zonder adequate gezondheidszorg het redden, herstellen, voorbereiden en vooruithelpen van elke individu onvoldoende zou zijn. Daarom hebben zij het Hope Hospital opgericht: een medische faciliteit die 24 uur per dag geopend is en beschikt over een neonatale intensive care unit. Het ziekenhuis biedt optometrie/oogheelkunde, tandheelkunde, moederzorg en laboratoriumdiensten. Zowel opgenomen patiënten als poliklinische patiënten worden verzorgd door een team van professionals die toegewijd zijn aan het garanderen dat patiënten de best mogelijke behandeling krijgen. Het ziekenhuis is geaccrediteerd door de Health Facilities Regulatory Agency in Ghana en biedt gezondheidszorg aan de kinderen en het personeel van de Village of Hope, evenals aan de mensen van 30 omliggende plattelandsgemeenschappen.

Maar ondanks het geweldige werk dat het personeel van het ziekenhuis verricht om levens te redden, zijn er uitdagingen waarmee het ziekenhuis wordt geconfronteerd die de kwaliteit van de zorg voor patiënten belemmeren. Een van de uitdagingen is het gebrek aan bepaalde apparatuur, wat het moeilijk maakt om bepaalde functies in het ziekenhuis uit te voeren. Patiënten in kritieke toestand worden soms doorverwezen naar andere gezondheidsfaciliteiten die kilometers verderop liggen, en dat brengt het leven van deze patiënten in gevaar.

 

Daarom heeft Campo Charity Foundation besloten om de Village of Hope te steunen bij de aanschaf van medische apparatuur voor het ziekenhuis, om zo de kwaliteit van de gezondheidszorg te kunnen vergroten aan hun cliënten, met name de kinderen van de Village of Hope. Elke euro telt, en we waarderen uw steun enorm.